måndag 13 april 2009

Påsk!

Vi börjar med toast skagen utan toast. Det blir mer en oopsies skagen.




Oopsies:


Dela äggulor från vitan (3 ägg).
Äggulorna blandar du med 100 gram philadelphiaost.
Äggvitorna vispar du kraftigt med en nypa salt tills det går att vända bunken ovanför huvudet utan att det rasar ut.
Vänd äggulesmeten in i vitan. Klicka ut på bakplåtspapper (6 styck). Grädda i ugn, 150 grader i ca 30 minuter. De ser ut som bollar i ugnen men säckar sedan ibop och blir rimligare.

Skagenröra:
ca 500 gram skalade räkor.
1 dl majonäs.
1 dl creme fraishe.
En nypa salt.
En nypa svartpeppar.
En skvätt citronsaft.
Rör ihop.

Lägg skagenröran på oopsiesarna, garnera med lite rödlök, dill och löjrom.

Sedan blev det sill, ägg och potatis (för de som äter potatis).

Till huvudrätt blev det grillat kött (rostbiff faktiskt) och ugnsbakade grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar